Home Forums Forum Masalah Tauhid dgn izinNya…

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
 • Author
  Posts
 • #123133395

  DENGAN NAMA ALLAH YG MAHA PEMURAH DAN MAHA PENYAYANG

  Assalamualaikum kepada tuan guru habib yang disanjungi,semoga di bulan ramadan ini tuan diberkati,dan semoga tuan guru sehatwalafiat dan berjalan lancar segala urusan seperti yang diingini.

  1.saya berasal dari malaysia,terengganu darul iman amat berbesar hati kerna ditemukan laman ini dan berdiskus dgn tuan habib,mohon rahmat yg tak terputus dari Allah jua agar dapat tuan mengijazahkan kepada hamba Allah ini selawat2,wirid2,wafaq2,zikir asma alhusna, doa2 dan kalamullah utk kegunaan keselamatan,perubatan,pertahanan diri dan segala amalan yg berlandaskan ajaran Islam yg tercinta,semoga dgn izin Allah,berkat pelajaran dari tuan habib dapat mencerahkan segala hal yg kabur.

  2.mohon diberi pencerahan mengenai amalan bernapas dan berzikir Allah Hu,dan memakrifatkan huruf2 di badan.eg LAM,ALIF dsb.wallahualam

  3.saya pernah belajar ilmu batin tapi sekarang sudah meninggalkannya kerana yakin ianya bersangkut paut dgn makhluk halus.sekiranya saya tidak mengamalkan lagi, adakah makhluk itu sentiasa mengikuti saya?

  4.bolehkah sekiranya diizinkan Allah diadakan pertemuan antara hamba yg hina ini dgn tuan habib melalui mimpi atau alam yg lain supaya dapat menyentuh jiwa tuan guru yg mulia dan menitip ilmu2 Ilahi agar penyembahan terhadapNya lebih mendalam.(spt ilmu huruf kerana setiap huruf ada khadamnya,wallahualam)

  5.saya juga yakin dgn sepenuh hati dgn izin Allah jika kita berijazah dgn guru yg bersanadkan nabi junjungan segala amalan kita akan lebih bermakna.
  semoga Allah merahmati rasulullah dan kaum keluarganya serta sahabat2 nya yang berjuang di jalan Allah,dan kebaikan tuan hanya Allah yg mampu membalas dengan setimpalnya.

  *mohon maaf sekiranya tulisan ini terlalu panjang .

  #123133404
  Munzir Almusawa
  Participant

  Alaikumsalam warahmatullah wabarakatuh,

  Rahmat dan kelembutan Allah swt semoga selalu menerbitkan kebahagiaan pd hari hari anda,
  selamat datang di web pecinta Rasulullah saw, kita bergabung dg keluhuran,

  saudaraku yg kumuliakan,
  1. saya ijazahkan dengan ijazah sempurna seluruh dzikir salafusshalih, semua doa Rijaalussanad dan semua doa dan dzikir dari seluruh para wali dan shalihin, munajat dan dzikir para Ahlusshiddiqiyyatul Kubra, kepada anda, Ijazah sempurna yg saya terima dari Guru Mulia kita AL Hafidh Al Musnid Alhabib Umar bin hafidh yg sanadnya muttashil pada segenap para ulama, muhaddits, para wali dan shalihin. Ijazah ini mencakup seluruh surat dalam Alqur’an, wirid, dzikir dan doa Nabi Muhammad saw dan doa para Nabi dan Doa seluruh Ummat Muhammad saw, dan seluruh Hamba Allah yg shalih. semoga anda selalu dalam kemuliaan Dzikir dan Cahya Munajat mereka. Amiin
  saya sarankan anda membaca dzikir Subhanallahi wabihamdih, bacalah 100X setiap pagi dalam keadaan suci, dzikir ini disarankan oleh Nabi saw sebagaimana sabda beliau saew : Barangsiapa membaca Subhanallahi wabihamdih 100X setiap harinya maka berjatuhan dosa dosanya walau sebanyak buih dilautan (Shahih Bukhari)

  dan sabda Rasulullah saw : \"Kalimat yg paling dicintai Allah adalah Subhanallahi wabihamdih\" (Shahih Muslim)

  dzikir ini mencerahkan wajah, menenangkan hati, menyejukkan jiwa, dan membuka banyak kemudahan,

  kenapa?

  karena kita menyukai dan mencintai dan mengamalkan ucapan yg dicintai Allah, maka Allah akan memberi apa apa yg kita senangi dan sukai, yaitu kecerahan wajah, kemudahan hidup, dan ketenangan hati

  2. mengenai dzikir Huu, ada disebagian guru yg mengajarkannya, ia adalah dzikir Ruh, dan diajarkan pembacaannya berbagai ragam dan masing masing guru mengajarkan cara yg berbeda.

  3. tidak, jika anda mengamalkan dzikir subhanalallahi wabihamdih maka semua makhluk jahat akan menyingkir

  4. insya Allah dg kehendak Allah hal itu akan terjadi

  Demikian saudaraku yg kumuliakan, semoga sukses dg segala cita cita, semoga dalam kebahagiaan selalu,

  Wallahu a\’lam

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
 • The forum ‘Forum Masalah Tauhid’ is closed to new topics and replies.