Home Forums Forum Masalah Umum menjunjung kasih rasul s.a.w. kepada habib yang di

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
 • Author
  Posts
 • #186440470

  Assalamualikum ya habib yang di muliakan..saya Muhammad husni dari Malaysia,Kedah..saya doakan habib cepat sembuh dan sihat ..seumur hidup saya ini kali pertama dalam hati saya timbul perasaan yang amat terharu dan gembira sekali bila saya mendengar cerita tentang keturunan rasulullah.

  Terasa jauh dalam hati saya berasa amat tersentuh..” kenapalah saya tidak dipertemukan dengan keturunan rasulullah semasa saya masih mentah dulu”..sehingga saya terpikir andai saya diberi pilihan oleh allah untuk melihat neraka atau syurga dalam sesaat maka saya akan memilih neraka..

  Saya mohon habib mendoakan saya dan keluarga saya..untuk pengetahuan habib. Saya baru beroleh seorang cahaya mata..lelaki dan saya namakan dia Muhammad amir firdaus..saya pohon habib doakan anak saya supaya menjadi anak yang soleh….

  Untuk pengetahuan habib..saya ini seorang yang selalu tidak mengikut perintahnya..
  Maksud saya solat..amat berat untuk saya menunaikan solat..kadang-kadang 4 waktu kadang-kadang 3 waktu..kadang-kadang 1 waktu..waktu subuh selalu sahaja saya tinggal..Doa kan saya habib.

  Saya amat malu dengan diri saya..dan pernah juga saya terpikir kenapa saya jadi begini
  Dan saya pernah berubah selama beberapa hari tapi ternyata kekurangan itu tetap ada..kalau boleh ingin sungguh saya mencium dan memeluk habib..kalau tidak pun dapat cium pakaian n tasbih habib pun jadilah…

  Ya habib yang di muliakan..saya mohon habib doakan saya
  Saya berharap di sana nanti saya akan berjumpa dengan habib..
  Saya selalu memikirkan bab kematian..dan saya sedih..
  Tapi hati saya keras macam batu..

  Doakan saya ya habib…
  Saya rindu bertemu habib
  Saya telah pun mencium kain rida yang di kirimkan habib kepada sahabat saya khairrul
  Sungguh pilu hati ini semasa saya memeluk dan mencium kain tersebut rasa dekat dengan habib ketika itu.
  Sekian,
  Salam rindu dari seorang hamba allah kepada keturunan rasulullah
  Salam sayang dari seorang yang serba kekurangan
  Salam persahabatan untuk habib..
  Salam pertemuan..
  Salam dunia dan akhirat…
  Mohon maaf salah dan silap

  Muhammad husni bin ghazali
  No 1 kg pantai jamai
  06500 alor setar
  Kedah darul aman
  Malaysia

  #186440484
  Munzir Almusawa
  Participant

  Alaikumsalam warahmatullah wabarakatuh,

  kebahagiaan dan Kesejukan Rahmat Nya semoga selalu menaungi hari hari anda,

  Saudaraku yg kumuliakan,
  salam rindu terdalam kepada anda, saudaraku tercinta, iman itu naik dan turun, dan jika sedang saat menurun demikian, ingatlah mati..,

  ketika tangan tangan para kekasih mengusung kita dan menurunkan tubuh kita kedalam lahad dengan airmata kesedihan, tahukah keadaan kita?, seluruh tali pengikat kafan dibuka, lalu wajah dibuka dari kafan..

  tubuh ditaruh dalam posisi miring menghadap ke kanan yaitu kiblat, lalu punggung kita diganjal batu bata agar tubuh tidak terlentang lagi, yaitu tetap miring menghadap kiblat, dan wajah kita ditempelkan ke dinding kubur, agar terus wajah kita mencium tanah dinding kubur yg lembab itu….

  lalu kayu kayu papan ditaruhkan diatas tubuh kita bersandarkan dinding kubur, menutup seluruh tubuh kita agar tanah tidak langsung menimpa tubuh, lalu tanah mulai ditumpahkan diatas tubuh kita..

  setelah itu kita sendiri disana…, dalam kesempitan dan kegelapan.., panas.. gelap..

  sendiri.. bukan sebulan atau dua bulan, tapi bisa ratusan tahun atau ribuan tahun sendiri..

  tak bisa mengeluh pada teman dan mengadu pada siapapun…, tak bisa berhubungan dg siapapun.., tak bisa bergerak kemana mana…, tak ada pemandangan, tak ada warna, yg ada hanya kegelapan dan kegelapan.., menunggu dan menunggu.. ribuan tahun.. sendiri..

  yg ditunggu adalah sidang akbar pertanggungan jawab.. harap harap cemas diselingi putus asa dan penyesalan.. itulah yg terus menghantui kita kelak..

  ketika mengingat ini maka leburlah segala kekerasan hati, iapun mencair, dan jiwa terpanggil untuk sujud sambil menangis, mengadu pada Allah jika ingat akan hal itu karena hanya Dialah yg melihat keadaan kita saat itu..

  hanya Dialah yg ada saat itu.. untuk inilah kita shalat.. agar Dia swt tak melupakan kita saat itu dan mengasihani kita yg telah terbujur kaku didalam tanah lembab ribuan tahun..

  semoga Allah swt meluhurkan setiap nafas anda dg cahaya istiqamah, dan selalu dibimbing untuk mudah mencapai tangga tangga keluhuran istiqamah, dan wafat dalam keadaan istiqamah, dan berkumpul dihari kiamat bersama ahlul istiqamah

  demikian saudaraku yg kumuliakan, semoga dalam kebahagiaan selalu, semoga sukses dg segala cita cita,

  salam rindu terdalam, semoga kita selalu bersama dalam keluhuran dunia dan akhirat. amin

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
 • The forum ‘Forum Masalah Umum’ is closed to new topics and replies.