Home Forums Forum Masalah Umum minta ijazah keguruan

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
 • Author
  Posts
 • #185929318
  zainuri
  Member

  Assalammualaikum…
  Ya ALLAH Ya Rabby.. Angkatlah seluruh kesakitan yg ditanggung oleh kekasihmu Habib Munzir.. dan gantikan dgn kesihatan yg menyeluruh…amin Ya Allah..
  1.Habib.. ijazahkan saya ,isteri dan anak2 sanad keguruan tarekat adawiyah dimana rantai yg sambong menyambong sampai ke Rasullullah SAW..
  2. Al Arif Billah Alhabib Ali bin Jakfar Alaydrus baru saja meninggalkan kita semua… dan dia pernah berpesan pd anak muridnya dgn kata2 “ Carilah Perhatian Allah” dan sahabat saya memberi nasihat “Binalah Keakraban Dgn ALLAH”… boleh habib menghuraikan maksud kata2 itu…
  3.Sudikah Habib memegang Dada Kiri saya yg kurang berzikir ini..dan kepala saya yg leka dan asyik dgn dunia ini …dan sudikan habib mendokan saya yg byk dosa ini…
  Terima kasih ya Habib..

  #185929325
  Munzir Almusawa
  Participant

  Alaikumsalam warahmatullah wabarakatuh,

  kebahagiaan dan Kesejukan Rahmat Nya semoga selalu menaungi hari hari anda,

  Saudaraku yg kumuliakan,
  terimakasih atas doanya saudaraku yg kucintai.

  1. saya Iazahkan pada anda sanad Thariqah alawiyyah kepada anda dan keluarga, yg bersambung sanadnya kepada Guru Mulia kita, hingga Rasulullah saw, ia adalah bagai rantai emas terkuat yg tak bisa diputus dunia dan akhirat, jika bergerak satu mata rantai maka bergerak seluruh mata rantai hingga ujungnya, yaitu Rasulullah saw, semoga Allah swt selalu menguatkan kita dalam keluhuran dunia dan akhirat bersama guru guru kita hingga Rasul saw.

  2. maksudnya adalah memperbanyak ibadah pada Allah swt, menjauhi maksiat, dan banyak mengingat Allah swt dg hati dan merindukan Allah swt.

  3. terlaksana secara batin. amin

  Demikian saudaraku yg kumuliakan, semoga dalam kebahagiaan selalu, semoga sukses dg segala cita cita,

  Wallahu a\’lam

  #185929336
  zainuri
  Member

  Assalammualaikum..
  Terima Kasih kerna sudi mendoakan saya yg byk dosa ini….
  Saya mendoakan Habib supaya cepat semboh dari bebanan kesakitan yg ditanggung oleh habib supaya Habib dpt meneruskan dakwah dgn mudah dan lancar…dan memenuhi setiap jiwa2 umat Muhammad SAW di seluruh muka bumi ini dgn iman yg benar… habib sudi kah menerima saya ini sebagai sahabat habib walaupun saya ni tak layak… sudi habib menerima saya sabagai murid walaupun tak pernah bertemu…
  doakan kami berjaya menjadi hamba2 yg ikhlas dan istiqomah spt yg habib harapkn…amin ya ALLAH…

  #185929346
  Munzir Almusawa
  Participant

  Alaikumsalam warahmatullah wabarakatuh,

  kebahagiaan dan Kesejukan Rahmat Nya semoga selalu menaungi hari hari anda,

  Saudaraku yg kumuliakan,
  saudaraku tercinta, saya belum pantas menjadi murid yg baik, bagaimana saya menjadi guru, kita bersaudara dan saling menasihati karena Allah, namun sanad keguruan anda telah berpada dg sanad keguruan saya hingga kepada Rasul saw.

  saya Iazahkan pada anda sanad keguruan kepada anda, yg bersambung sanadnya kepada Guru Mulia kita, hingga Rasulullah saw, ia adalah bagai rantai emas terkuat yg tak bisa diputus dunia dan akhirat, jika bergerak satu mata rantai maka bergerak seluruh mata rantai hingga ujungnya, yaitu Rasulullah saw, semoga Allah swt selalu menguatkan kita dalam keluhuran dunia dan akhirat bersama guru guru kita hingga Rasul saw.

  semoga Allah swt meluhurkan setiap nafas anda dg cahaya istiqamah, dan selalu dibimbing untuk mudah mencapai tangga tangga keluhuran istiqamah, dan wafat dalam keadaan istiqamah, dan berkumpul dihari kiamat bersama ahlul istiqamah

  Demikian saudaraku yg kumuliakan, semoga dalam kebahagiaan selalu, semoga sukses dg segala cita cita,

  Wallahu a\’lam

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
 • The forum ‘Forum Masalah Umum’ is closed to new topics and replies.